Hotspots

Back to school met Circus Citroen

Vanaf 18:00 uur die avond druppelen de benieuwde gasten binnen, vergezeld door Mandy en mij. Bij binnenkomst zien we Joris Rovers zitten met een lijst van alle gasten. Naast hem staan een aantal flesjes citroensap met allerlei allergieën of intoleranties erop geschreven. Ook hier is weer gedacht aan de oh zo kenmerkende gele citroen.

Na een kort babbeltje vervolgen we onze weg en in de ruimte daarna komen we de eerste enthousiaste dames van de bediening tegen in een kleurige outfit met felgele rugzak. Ze bieden iedere gast een bekertje ranja aan, maar voor de liefhebbers van wat sterkers staat een paar stappen verder een bar met verschillende biertjes en wijnen. Uit de speakers klinken lekkere nummers die volgens Just razend populair waren in de jeugd van de meeste gasten.

De rondleiding gaat verder en Just leidt ons naar het eetgedeelte van het pand. Lange rijen met tafels, netjes gedekt met linnen, borden, bestek en diverse wijnglazen, staan te wachten op de gasten. Ook hier is weer de citroen zorgvuldig binnen het schoolthema verwerkt. Ten eerste in de gele kleur van een deel van de muren en pilaren. Daarnaast in de vorm van raamstickers, net zoals op de basisschool vroeger. Maar ook zijn er op de muren echte citroenen bevestigd en is er een grote citroen getekend op een muur bedekt met krijtverf. Volgens Just wordt hier later op de avond een muurtekening gemaakt van de sfeer van die avond.

Daarna mogen we een kijkje in de keuken nemen. Deze editie van Circus Citroen verzorgt een deel van het keukenpersoneel van restaurant ‘Te Koop’ plus bevriende koks, de diners. Mandy en ik kijken onze ogen uit in de keuken waar zes man druk bezig is met de voorbereiding van het diner voor vanavond, voor zo’n 160 man. Het eten dat ze bereiden staat echter los van het thema. Just vertelt: “de manier waarop we de gerechten aankondigen past dan wel weer super bij het thema. Het voorgerecht wordt ten eerste aangekondigd aan de hand van een spreekbeurt. Bij de volgende gang worden spiekbriefjes doorgegeven waarop staat wat het hoofdgerecht is. Daarna vindt er een schriftelijke overhoring plaats over het voorgerecht. En tenslotte moeten alle gasten zelf met hun dienblaadje door de keuken/kantine om hun dessert op te halen.”

“Zo voeren we niet alleen het thema school door in de vormgeving van de avond, maar ook in de eetbeleving en het vermaak.”

Na het diner is het tijd voor wat beweging om het eten te laten zakken. Tijd voor een feestje dus. Hier hebben de heren ook voor gezorgd. In de oude aula van het schoolgebouw hebben ze een heuse (kinder)discotheek voor volwassenen gecreëerd, inclusief dj-booth en kleurige ballenbak. Wij geloven hem op zijn woord dat het met alle discolampen een groot feest gaat worden.

Het overgrote deel van het personeel dat werkt tijdens de diners van Circus Citroen doet dat op vrijwillige basis. Zij zullen niet met lege handen naar huis gaan, aldus Just: “naast een gezellige werkdag en een kaartje voor één van de avonden van de komende editie krijgen ze de rugzakjes die ze nu om hebben gevuld met goodies mee naar huis.

UUT zou UUT niet zijn als we jullie, naast een jaloersmakend artikel, niet zouden voorzien van een aantal mooie kiekjes. Hieronder dus een verzameling foto’s om een beeld te geven van een overheerlijke en gave avond van Circus Citroen.

Geef een reactie

[instagram-feed]