Short Stories

Bijzondere stemlokalen in Utrecht

1. Bartholomeus Gasthuis

Normaal zou je misschien niet zo snel een verzorgingstehuis binnenlopen, maar dit is wel een heel bijzondere. Het Bartholomeus Gasthuis is gevestigd in een fraai monumentaal pand midden in de stad. Extra special: het gasthuis is opgericht in 1367 en bestaat dit jaar dus 650 jaar. Bijna net zo oud als de inwoners. Adres: Lange Smeestraat 40.

2. Utrecht Centraal

Reis je niet zo vaak met de trein, dan is dit hét moment om het vernieuwde station te bezoeken. Het stationsgebied is nog lang niet af, maar er valt al wel een boel te bewonderen. De nieuwe stationshal, de brug over het spoor, het stadskantoor en kleurrijke flappen met daarin de skyline van de stad. Adres: na de bouwput links. Of rechts.

3. Kantien

Tussen Oog  in Al, Lombok en Kanaleneiland vind je Park Welgelegen. En in het midden van die wijk, daar staat de oude kantine van de gemeente. Maar in plaats van lauwe kroketten en krentenbollen, serveren ze hier tegenwoordig hele andere gerechten. Wel Hollands. Ook is hier twee keer per week een taalcafé voor AZC-bewoners, toevallig ook op woensdagochend. En mocht je het nog niet door hebben: 15 maart is ook een woensdag. Grijp je kans. Adres: Ravellaan 96.

4. Geerteschool

In Utrecht zijn veel muurschilderingen te vinden. Toen de Tour de France in 2015 in Utrecht van start ging, kwamen daar drie bijzondere exemplaren bij. Aan de zijkant van de Geerteschool is een van deze murals te vinden. In deze oude school zijn trouwens meerdere creatieve bedrijven gevestigd. Misschien kun je even binnen snuffelen? Adres: Alkhof 55.

5. Kringloopwinkel De Arm

Ben je nog nooit in Kringloopwalhalla De Arm aan de Verlengde Hoogravenseweg geweest, doe het dan op 15 maart! Neem wel direct een bestelbus of bakfiets mee, want hier ga je zeker niet met lege handen weg. Van beddenbodem tot betonboor: hier hebben ze het allemaal. Adres: Verlengde Hoogravenseweg 63.

180+ andere stemlocaties

Kun je niet kiezen? Slecht nieuws… er zijn véél meer plekken waar je kunt stemmen. Wil je meer informatie over stemmen in Utrecht, kijk dan even op deze pagina van de gemeente. En als je meer wilt weten over stemmen, check stemdan.nl. Die site is ontwikkelt door een groep vrienden, die het belangrijk vinden dat iedereen gaat stemmen op woensdag 15 maart. Succes.

Geef een reactie

[instagram-feed]