Hotspots

30ML, zoals espresso hoort te zijn

30ML is een fantastische espressobar aan de Mariastraat, hartje centrum. Een espressobar waar je naast een heerlijke espresso van exact 30ml (zoals een espresso hoort te zijn), ook overheerlijke lattes, koffie en thee kunt drinken. Voorheen zat 30ML nog op De Neude, maar onder een andere naam. Sinds september 2013 is de koffiebar volledig vernieuwd: nieuwe naam, nieuwe locatie, meer ruimte, een eigen oven, een nieuwe inrichting en… coming soon: koffiebranden op locatie!

Wil je zelf leren de perfecte espresso te maken en niet alleen maar onderuit gezakt of studerend je koffie drinken? Dat kan, want 30ML geeft barista workshops. Je mag hier dus zelf achter de bar kruipen om je eigen koffie te bereiden.

Versheid kwaliteit en eerlijkheid vormen het motto van 30ML. De koffie bij 30ML is verser dan koffie bij de grote supermarkten en ook verkoopt 30ML zelf koffiebonen. Op zo’n pak staat dat de koffie gebrand is op de 22e  van april, Anna en ik drinken onze koffie er een dag later. Binnenkort dus zelfs van vers naar übervers: de eigen koffiebrander staat al klaar. Nu gaan gebruiken..

Meerdere keren per week toont eigenaresse Wendy haar baking skills. De carrot cake is er overheerlijk; wij kunnen het weten. De famous carrot cake wordt vaak onder de loep genomen voor verbetering.

“Wendy kijkt steeds of het recept weer vernieuwd kan worden”, zegt mede-eigenaar en manlief Frans.

Naast de carrotcake, waarvan de wortels overigens op voorkeur worden gekocht bij plaatselijke boeren, liggen er ook nog plates vol met andere kleine taartjes, muffins , koekjes en verse broodjes. Voor de vroege vogels is er yoghurt en homemade granola.  Naast koffiedates kun je bij 30ML ook een middagje werken of studeren. De WIFI code kun je bij de bar krijgen.

Kwaliteit is een must, maar ook eerlijkheid staat bij 30ML hoog in het vaandel. 30ML betaalt een eerlijke prijs aan boeren en probeert ook, waar mogelijk, handel te drijven met locals. “Samen met deze lokale ondernemers proberen we op te boksen tegen de grote starbucksen en ondernemers. Dat maakt de stad ook wat leuker dan alleen maar Blokkers en C&A’s.”
“Wij snappen niet dat mensen gewone koffie kunnen drinken. Waarom slechte koffie drinken als er goede is? Als je al een beetje aandacht aan de koffie besteedt en oog hebt voor kwaliteit dan heb je al een goede koffie.” 
Coffee makes a difference, 30ML geeft er aandacht aan!

30ML is niet alleen een originele naam, maar heeft ook een origineel interieur. Boven de tafeltjes zie je de meetbaarheid van het aantal milliliters koffie terug: retro ampèremetertjes. Retro is het overkoepelende thema van de bar en niets is er te gek, want zelfs als je de dag af wilt sluiten met een wijntje is dat mogelijk!

 

Geef een reactie

[instagram-feed]