OVER UUT

Wie en wat is UUT

Wij zijn verliefd op Utrecht! Daarom kom je ons overal tegen: dansend met een straatmuzikant onder de Dom en meezingend bij een volksopera in Ondiep, om tussendoor even bij te komen met een bakje koffie in the Village. 

Wij delen onze liefde voor Utrecht via UUT.nl. Daar lees je verhalen over initiatieven en mensen die Utrecht mooi maken. De rode draad? Alles wat ons raakt, in Utrecht. 

Deel je deze liefde met ons? En wil je iets doen om Utrecht nog mooier te maken? Vertel ons dan over je initiatief, want wij kennen mensen die jou vast kunnen helpen. 

Ook jij kunt je aanmelden voor ons redactieteam, als schrijver, fotograaf, spotter of meedenker. In de maanden februari en september ontvangen we met alle liefde nieuwe mensen. Dus gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Mail dan naar info@uut.nl.

Wij krijgen support van NJR – het netwerk van jongeren die ertoe willen doen – en Gemeente Utrecht.

Fotograaf

Aimee Baars

20-jarige studente Sociale Geografie & Planologie met liefde voor te veel dingen, waaronder kringloopwinkels, Ikea-catalogi, kruiswoordpuzzels, (ongezond veel) chocola, slechte hitjes, dansen en – gewapend met mijn camera – Utrecht ontdekken!

Fotograaf

Angela van Zoest

Utrecht is zo fijn. Zo lief en rauw tegelijkertijd.

Altijd als ik door Utrecht fiets, denk ik wat een fijne stad!

Onlangs ben ik afgestudeerd als beeldend maker.

En ik wil heel graag een poging doen, Utrecht zo mooi mogelijk vast te leggen.

Dat je als lezer en kijker denkt: hier wil ik wonen!

Schrijver & fotograaf

Anna Schouten

November 2012 was de maand dat ik mijn spullen in mijn ouderlijk huis pakte en vertrok naar het bruisende Utrecht – de stad die mijn hart veroverde. Mijn liefde voor Utrecht, schrijven en fotograferen kan ik perfect combineren bij UUT. Je kunt me vinden in allerlei koffiezaakjes, in EKKO tot diep in de nacht en op mijn eigen blog: Ook Anna doet dingen.

Hoofdredacteur

Annabel de Ridder

Fotograaf

Arjan Post

In alles wat ik maak ben ik op zoek naar overzicht, hoe iets nou eigenlijk in elkaar zit. Verder ben ik groot fan van windmolens en de bouwput rond het stationsgebied.

Beeldredacteur

Barbara Edelman

Autonoom beeldmaker, studeert aan de Foto Academie Amsterdam. Werkt als freelancer voor verschillende opdrachtgevers. Woont in hartje Utrecht.

Fotograaf

Carine van Slageren

Beeldmaker

Daan Westerheide

Ik, urbanist, ben uitermate uitgelaten over Utrecht.

Omdat Utrecht al heel mijn leven mij veel biedt, moet ik ook haar iets aanbieden. Wat als ik nou haar magie vastleg en deel met de rest van de wereld? Utrecht verdient het zeker.

Schrijver & fotograaf

Eleanor Crick

Ontdekt haar stadje Utrecht het liefst op haar hardloopschoenen. Blogt op haar website loopdepressievrij.com over alles waar ze gelukkig van wordt en werkt als freelance journalist voor verschillende opdrachtgevers.

Fotograaf

Esther Kuik

Beeldmaker. Studeert kunsteducatie en ziet fotografie als een soort uit de hand gelopen hobby.

Schrijver & Fotograaf

Faye Lui

Filmfanatist, vreetfabriek, muziekliefhebber en stadsavonturier

Hoofdredacteur

Femke van Soest

Geboren en getogen Utrechter en niet van plan ooit te gaan verkassen. Op mijn krakkemikkige fietsje race ik graag door alle idyllische straatjes die Utrecht rijk is, op zoek naar van alles om over te schrijven. Zodat iedereen kan lezen wat er allemaal valt te beleven in de mooiste stad van het land!

Schrijver & Illustrator

Fenna Wenselaar

Om mijn stadsie beter te leren kennen, wijk ik voor UUT van mijn routes af. Onder het motto: je hoeft niet ver te gaan om mooie dingen te vinden.

Schrijver

Lieke Ongering

Taal-/chocolade-/Utrecht-liefhebber met een groen hart. Bij je thuis check ik altijd eerst je boeken- en spelletjeskast. Ik ben fan van beeldspraak en punten op i’s. Het liefst leer ik elke dag iets nieuws, en deel ik het met iedereen die het horen wil.

Voor mij is Utrecht de fijnste stad. Vooral de allersmalste steeg vanaf de gracht, waar het licht altijd magisch is en mijn huis toevallig staat.

Fotograaf

Lin Woldendorp

Spotter

Lindsay Vogelzang

Verdwaalde Groningse die snel haar weg heeft gevonden in Utrecht, de stad die mijn hart heeft gestolen. Daarnaast studente Culturele Antropologie, nieuwsgierig, overenthousiast en een levensgenieter. Ieder mens kan zichzelf in Utrecht opnieuw uitvinden door alle mogelijkheden die deze stad je te bieden heeft. Zeg nou zelf, van Utrecht kun je toch geen genoeg krijgen?

Fotograaf

Lisa van den Boom

Hoi!
Ik ben een avonturier, een verhalenverteller, een impulsieveling, een nieuwsgierig aagje. Ik vind chaos in de rust en rust in de chaos. Verdwaal overal en zie daar de pracht van in. Van Syrie tot aan Burkina Faso, van  Cambodja tot aan Benin. Ik hou ervan mezelf al fotograferend en schrijvend kwijt te raken om me vervolgens in de meest bijzondere situaties te begeven. Ik wil  zoeken naar verhalen en mensen die me inspireren. Verliefd worden op onontdekte plekken. Proeven van ieders visie om vervolgens die van mijzelf te vormen.

Eindredacteur

Marieke Theunissen

De liefde voor Utrecht werd haar met de paplepel ingegoten. En die voor taal eigenlijk ook. Als eindredacteur bij UUT voelt ze zich dan ook als een fiets in de Oudegracht. Na een uitstapje van anderhalf jaar naar Amsterdam, besloot ze de hoofdstad weer in te ruilen voor het mooie Utrecht. Het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet gaan kan.

Fotograaf & Illustrator

Marijke van Himbergen

Freelance grafisch ontwerper, illustrator en een beetje (veel) fotograaf.

Schrijver

Noene Kazarjan

Als International Communication and Media studente in het gezellige Utrecht verwonder ik me iedere keer opnieuw over de diversiteit die de stad te bieden heeft. Het allerliefst zit ik aan de Oude Gracht met vrienden of achter de laptop te tikken. Met Utrecht als groot canvas zweef ik het aller- allerliefst in de wolken met het idee dat we keuze hebben uit alle kleuren. En daarom pak ik geregeld de pen.

Schrijver

Pim Janmaat

Utrecht, de volkse stad die je inspireert met haar straten, wateren, mensen, heden en verleden. De stad die je hartsjie veroverd, zorgt dat je er nooit meer weg wilt. Dat is Utrecht en zo is Utrecht. Ik ga voor UUT op zoek naar verrassende initiatieven, inspirerende mensen, vrije geesten en blije gezichten. Kortom, alles wat me trots maakt om hier te wonen.

Schrijver

Rozemarijn Brus

Als Arnhems meisje een aantal jaar geleden in de Domstad beland en niet meer weg te krijgen. Op mijn stalen ros doorkruis ik de straten of slenter ik door de parken en bewonder al het moois om mij heen. Schrijvend en dichtend probeer ik dit gevoel in woorden te vatten; Utrecht is echt mijn lievelings.

Hoofd eindredactie

Runet Hogendorf

Praten is mijn grootste hobby, een waterval aan letterkots is wat mij kenmerkt. Ik zet dit graag om in leuk geschreven teksten over plaatsen in Utrecht die je niet mag missen!
Met mij ontdek je de nieuwe koffietentjes in Utrecht, de gekke winkeltjes en de nog niet ontdekte hoekjes van mijn lievelingsstad.

Schrijver

Sanne Huismans

Geografisch gehandicapt als ik ben, weet ik zelfs in Utrecht te verdwalen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel en zo beland ik vaak onverwachts op leuke plekken.

Schrijver

Stéphanie Ruitenbeek

Als producer van tv-commercials kan ik in mijn werk een hele hoop regelen, plannen en begroten maar weinig creatief schrijven. En wat is er nu leuker dan schrijven over al het moois dat Utrecht ons te bieden heeft? Precies..!

Schrijver

Sterre Spronk

Klein maar fijn, dat is Utrecht voor mij. Een stad waar je binnen vijf minuten overal naartoe fietst, met bijzondere restaurants en winkeltjes. De ideale stad als je het mij vraagt. Vandaar dat ik ook met veel enthousiasme schrijf over alle bijzondere plekken in Utrecht!

Schrijver

Steven Bakker

Ben ik de duif die van de Dom naar beneden duikelt, of ben ik een woedende automobilist die scheld op door rood rijdende fietsers? Mijn inlevingsvermogen is eindeloos.

Ik heb het idee, dat er in Utrecht altijd een plekje voor me is. En in deze stad zoek ik graag de grens op tussen feit, fictie en sterke verhalen.

Schrijver

Tamira Noordhoorn

Schrijver

Vera Bosch

Spotter

Winnie Goede

Filterkoffie fanaat, conceptueel denker, buitengewoon wanordelijk, wild enthousiast van creatieve ondernemingen. Chronisch last van scheppingsdrang, tomeloos ontwerpen en creëren. En ja, verwonderd door Utrecht en haar bewoners.

Eindredacteur & Fotograaf

Yoram van Hees

Voorheen redacteur bij SAPsite, Utrechts andere online magazine dat sinds 2014 helaas op zwart staat. Op zoek naar een ander platform om mijn passie voor schrijven, muziek en Utrecht te combineren, vond ik UUT. Zelf heb ik veel stadsrondleidingen gegeven en woon ik in het bruisende hart van de stad: de Voorstraat.

UUT