Hotspots

‘Vol van Smaak’, een korte terugblik

Evenementenbureau BINK organiseert vooral corporate events voor bedrijven, maar ook wat publieksevenementen, zoals de Kerstmarkt die deze maand heeft plaatsgevonden. Ze hebben sinds dit jaar weer een eigen evenement, je raadt het al: ‘Vol van Smaak’. “Het evenement heeft eigenlijk met mijn persoonlijke passie voor puur en lekker eten en drinken te maken. Jarenlang hebben we het evenement ‘Smaak van Utrecht’ georganiseerd, waar vooral aan locale restaurants een gezicht gegeven werd, maar dat concept was op een gegeven moment op. Toch begon het weer te kriebelen en hebben we afgelopen september voor het eerst ‘Vol van Smaak’ georganiseerd, in het Julianapark. Dat beviel ons erg goed en we gaan voortaan weer ieder seizoen een culinair evenement organiseren”, aldus Bart.

Het concept van ‘Vol van Smaak’ is volgens hem simpel: mobiele cateraars en andere mensen die eten of drinken verkopen vormen samen voor één dag een markt of festival, welke altijd in het teken van het seizoen staat. “Voor de editie op 21 december houdt dit in dat we de winter vieren. Zo worden er die dag speciale worsten met winterse ingrediënten gemaakt en degene die friet verkoopt maakt hier stoofvlees bij”. Zelf stond Bart afgelopen zondag ook op het festival, namelijk met zijn eigen cateringbedrijfje.

De combinatie van het organiseren en zelf deelnemer zijn van het festival maakt het extra leuk.

De ondernemers die deelnemen aan ‘Vol van Smaak’ weten stuk voor stuk veel van hun producten af. “Ik vind het super mooi dat iedereen die op het festival staat weet waar hun producten vandaan komen en er veel over kunnen vertellen. Ze weten gewoon waar ze mee werken.” Naast een markt met verschillende kramen heeft BINK er voor de wintereditie van ‘Vol van Smaak’ voor gekozen specialisten uit te nodigen om workshops te geven. Deze geven meer inhoud aan het festival, doordat ze op een hands-on manier bezoekers kennis laten maken met hun producten. Het uitkiezen van de workshop was volgens Bart niet moeilijk; “worst maken heb ik zelf al eens gedaan en daar ben ik super enthousiast over. Daar moest en zou dus een workshop over gegeven worden. Ook de rest van de workshops hebben we gekozen aan de hand van wat we zelf leuk vinden.

“Uiteindelijk representeren wij zelf de doelgroep van het evenement: mensen die van lekker eten houden en graag nieuwe dingen leren kennen en proeven.

Naast worst maken kon er afgelopen zondag deelgenomen worden aan de workshop cider proeven, barista workshop, workshop zuurkool maken en leren hoe je bier moet brouwen.

Vanuit UUT ging fotografe Lisa van den Boom naar het festival. Na tientallen minuten rondjes fietsen over het ietwat verlaten industrieterrein vond ze het festival en heeft ze na haar bezoek haar foto’s en ervaringen met me gedeeld. “Nadat ik en twee vriendinnen ‘Vol van Smaak’ hadden gevonden liepen we de prachtige werkspoor kathedraal binnen. Wat een toffe plek! Tegen het enorme gebouw vol metalen constructies staken de kerstlichtjes en felle kleuren goed af en maakten we de gezellige muziek en heerlijkste geuren optimaal mee. Van de poffertjes tot de curry en van bio-bitterballen tot aan friet met stoofvlees; alles rook en smaakte even lekker. Daarnaast werkte de passie waarmee de verschillende ondernemers vertellen over hun producten erg aanstekelijk. Met een volle maag, een kerstgevoel én een glimlach van oor tot oor ging ik weer naar huis.

“Alles op het festival gaf me het kerstgevoel waar ik deze dagen zo naar op zoek was, heerlijk!” 

In maart zal de lente-editie plaatsvinden van ‘Vol van Smaak’. Lisa en ik kunnen niet wachten en blokken zodra de precieze datum bekend is de hele dag vrij in onze agenda’s. Ben jij er ook bij?

One Comment

Geef een reactie

[instagram-feed]