Short Stories

Skatepark Utrecht, Deel 2

Dagelijks is er in SPU altijd wel een beheerder te vinden. Maar wie zijn deze beheerders en wat kunnen ze ons vertellen over SPU, skateboarden of waarom SPU uniek is?

Naam: Lukas Finkeldei
Woonplaats: Utrecht
Waarom SPU en skaten?Het is een skateproject waar heel veel eigen initiatief van alle betrokkenen in zit. Binnen SPU is veel ruimte voor ieders eigen ideeën, dat waardeer ik enorm. We hebben een heel grote groep vrijwilligers, alles is zelf gebouwd en we liggen heel centraal in Nederland. Voor de rest is de opbouw natuurlijk uniek waar veel mensen blij mee zijn. Mijn persoonlijke verantwoordelijkheden als beheerder zijn o.a. de evenementen in het park, het contact onderhouden met de sponsoren, de bestellingen voor de kantine en het begeleiden van alle vrijwilligers. Skaten is een heel vrijblijvende ‘sport’ met een grote scene in de hele wereld. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen zonder dat je afhankelijk bent van anderen. Daarnaast is het ook echt een artistieke en leuke manier om wat energie kwijt te kunnen.

Naam: Sean Veerhuis
Woonplaats: Utrecht
Waarom SPU en skaten?Voor mij is skateboarden al van jongs af aan het mooiste wat er is. Het hoofddoel van Stichting Skatepark Utrecht is het bevorderen van de skatesport. Skatepark Utrecht is een veilige & sportieve plek waar jong en oud op een positieve manier kennis kan maken met onze sport. Het hele jaar door bieden we iedereen een plek waar ze zich thuis voelen. Dit is iets waar ik met groot plezier een bijdrage aan lever! Skatepark Utrecht had niet mogelijk geweest zonder ons vrijwilligersteam. Zo’n 40 vrijwilligers dragen allemaal op hun eigen manier een steentje bij. Samen verzorgen we de evenementen, merchandise en het ontwerp van het park. Het park is echt van ons allemaal. Ik werk samen met twee collega’s als beheerder, samen sturen wij de vrijwilligers aan. We runnen de kantine, regelen het onderhoud in het skatepark, organiseren de skatelessen en plannen diverse evenementen. Wat mij het meest aanspreekt aan skateboarden is de individualiteit en vrijheid van de sport. Iedere skater benaderd de sport op zijn eigen manier. Creativiteit is een belangrijk onderdeel van onze sport. Zelfs de jongere skaters zijn al bezig met bedenken van hun eigen tricks en bouwen hier hele videoprojecten omheen. Binnen het skaten krijgt iedereen de kans om echt zichzelf te zijn.

Naam: Babette de Bruin
Woonplaats: Hopelijk snel weer in Utrecht
Waarom SPU en skaten?Na vijf winters af en aan in Oostenrijk te hebben gewoond om te snowboarden kwam ik vorig jaar weer terug naar Nederland om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Eind van de zomer zag ik een vacature voorbij komen voor een derde beheerder van SPU: ‘Het liefst een stoere adequate chick’, ik voelde mij geroepen. Van het één kwam het ander en begin november ben ik begonnen bij Skatepark Utrecht. Ik ben vooral verantwoordelijk voor alle administratie rondom onze vrijwilligers. Op dit moment ben ik bezig met het opzetten van een EHBO training voor ons team en het plannen van een grote ‘klus & schoonmaak’ dag tijdens onze zomersluiting. Ik heb al jaren een passie voor alle boardsports. Snowboarden is mijn grootste, maar dat is vrij lastig in Nederland (zonder bergen en goede winters). Skateboarden kan altijd en overal, je hebt je board nodig, een goede ondergrond en vooral creativiteit. Iedere keer dat ik op mijn skateboard stap gaat het beter dan de keer daarvoor, er blijft progressie en uitdaging omdat er altijd wel weer iets nieuws te leren valt.

Wat kan de UUT voor SPU betekenen? SPU is altijd op zoek naar vrijwilligers voor tijdens bardiensten of evenementen. Lijkt dit je vet, lees dan hier meer.

Whats happenin? Wil jij op de hoogte blijven van alle evenementen in het park? Ga dan nu naar de Facebook pagina van SPU en geef ze een ‘like’.

Geef een reactie

[instagram-feed]