Weekendtips

MAN CAVE, ALLES VOOR MANNEN

Man Cave, geïnitieerd door Corio en MediaMarkt, heeft er werk van gemaakt; bij binnenkomst word je aangestaard door het weergaloos grote bankstel en de mega-tv’s, waarop werkelijk alle sporten te volgen zijn. Een paar stappen verder vind je de pooltafel, boksbal, het dartbord en er kan volop gegamed worden. Even verderop kom je aan bij de rijkelijk gevulde bar en schuin daar tegenover staat zowaar een tribune met groot scherm, voor als er echt belangrijke mannendingen moeten worden bekeken. Het is duidelijk dat de man hier op zijn gemak wordt gesteld. Het walhalla voor de man identificeert zich dan ook graag met merken als Tesla, Go Pro en Jack Daniels.

Daarnaast is het veel meer dan alleen een loungeplek. Naast de optie om te hangen, wat tijdens het winkelen met vrouwlief soms erg goed uitkomt, maar dat terzijde, is het een conceptstore; een multifunctionele plek waar productbeleving, vermaak en ontspanning samenkomen. Door samenwerking met creatieve en innovatieve organisaties wordt het mannelijk publiek de kans geboden in een ontspannen sfeer producten te testen. Je kunt er niks kopen, maar mag alles gebruiken: biertje erbij, voetbal aan en een man waant zich in het paradijs. Barry van Ruiven, directeur Media Markt Nederland:

‘De Man Cave is een aanvulling op winkels en webshops, een ontmoetingsplek. Het is een lifestyle concept met niet alleen elektronica, maar een plek waar ook de nieuwste sneakers te vinden zijn, naast de nieuwste gadgets. We hebben een plek gecreëerd waar mannen zich kunnen vermaken, producten kunnen beleven en beter leren kennen voordat ze gekocht worden.’

Eind september werd de Man Cave feestelijk geopend door niemand minder dan Maxim Hartman, bekend van het RTL7-programma Meer Voor Mannen. Om bescheiden te blijven kwam hij aanrijden in een Tesla, gevleugeld door drones die Jack Daniels serveerde. Met een heuse kettingzaag haalde hij de houten barrière bij de ingang neer om de weg vrij te maken. Enthousiast sprak hij het winkelend publiek toe:

‘Ik ben een voorvechter van mannenrechten, op tv de Martin Luther King genoemd van nu. Het wordt tijd dat mannen meer in de picture komen, we hebben ons de laatste vijftig jaar laten ondersneeuwen door de vrouwen. Daarom is het werkelijk geniaal en schitterend dat er vandaag eindelijk een heuse Man Cave geopend wordt.’

Vrouwen zijn natuurlijk ook welkom, maar het draait om de man. Waar de echte man thuis zijn eigen ruimte mist, heeft hij dat hier in overvloed, om bijvoorbeeld zijn overaanwezige energie te botvieren op de boksbal, te genieten van een goede gin tonic of de nieuwste Iwatch uit te proberen.

Naast eigen vermaak wordt er hard gewerkt aan een goed gevulde programmering. Typhoon en Kensington kwamen eerder al langs om naast hun eigen albumpromotie de nieuwe hotspot bekendheid te geven en vorige week waren er diverse sprekers aanwezig onder het mom van ‘In de ban van de man’, tijdens een van de culturele zondagen in Utrecht. Het eerstvolgende event is een DJ-workshop van Pioneer, voor de echte man met honger naar muziek, volgend weekend.

De openbare grot is naast een ontmoetingsplek ook prima geschikt om te werken: hiervoor zijn de lange tafels maar ook de brede bank perfect geschikt, er is supersnel internet beschikbaar en er zijn kabels en plug-ins voor alle telefoons aanwezig. Man Cave Utrecht: multifunctioneel, vooruitstrevend én uniek.

 

 

Geef een reactie

[instagram-feed]