Hotspots

Hutspot, het nieuwe pareltje aan de Neude

Anders dan de naam doet vermoeden, is Hutspot geen restaurant waar je kunt eten van de laatste trends op het gebied van oer-Hollandse stampotten. Hoewel je er zeker voor een hapje en een drankje langs kunt wippen, is Hutspot in de eerste plaats een concept-store waar ontwerpers, creatievelingen en ondernemers hun eigen producten te koop kunnen aanbieden. Daarnaast biedt Hutspot de mogelijkheid voor het geven van interessante, creatieve workshops. Bij de lunchroom en bar kun je terecht voor een kopje koffie, lunch, aperitiefjes en later op de dag een uiteenlopend assortiment aan (non-)alcoholische drankjes.

“Als we het doen, dan doen we het goed”, moeten de oprichters gedacht hebben toen ze de locatie voor de nieuwste Hutspot uitzochten. De keuze is gevallen op een prachtig, statig pand aan de Neude. ‘Het oude Douwe Egberts-café’ zoals veel Utrechters het pand vaak noemen. Bij binnenkomst door de grote, indrukwekkende, rode deuren verdwijnt echter elke associatie met de vorige eigenaar compleet. Wat een verandering heeft de binnenkant van het gebouw doorgemaakt! Het vroeger ietwat degelijke interieur heeft plaats gemaakt voor een prachtig strak Scandinavisch design. Maar vergis je niet, deze frisse lichte stijl is alles behalve kil. Langs de blauw-witte muren staan mooie witte stellingkasten gevuld met boeken van MENDO en woondecoratie van onder andere Blom & Blom en Pikaplant. De rest van de ruimte is opgevuld met rekken vol kleding van bijvoorbeeld Selected en grote houten tafels waaraan je te midden van al het moois kunt gaan zitten.

Waar er in Amsterdam is gekozen voor vijf verschillende locaties met elk hun eigen specialiteit: de departement store; de barber; de lunchroom; en de bar, is er in Utrecht gekozen voor een ander concept. Hier vind je namelijk niet één van de bovengenoemde specialiteiten, je vindt ze hier op de barber na, allemaal! Je leest het goed: Hutspot verblijdt Utrecht met zowel een departement store, lunchroom en een bar. En ook nog eens allemaal onder hetzelfde dak. Op het gebied van meubilair doen ze het ook net even anders hier in Utrecht. Creative director en marketing manager van Hutspot, Sarah van Rij, weet mij te vertellen:

“In Amsterdam is het meubilair op de verschillende locaties, zoals de stoelen en tafels, ook te koop. Dit zorgt voor een zeer veranderlijke inrichting. In Utrecht hebben we gekozen voor een meer vast en saamhoriger interieur.”

Toch hoeven geïnteresseerde kopers niet teleurgesteld naar huis te gaan, want de meubels zijn nog steeds te koop. Heb je bijvoorbeeld interesse in één van de mooie stoelen van Normann Copenhagen, dan kun je deze gewoon kopen. Het verschil is echter dat je de stoel dan niet direct uit de winkel kunt meenemen, maar dat er een gloednieuwe stoel voor je besteld zal worden. Ook leuk is de werkspot die zich tussen de winkel en de bar bevindt: in dit kleine gedeelte kun je onder het genot van een kopje koffie werken of studeren. Door de veelvuldig aanwezige stopcontacten is het geen probleem om een paar uur op je laptop aan de slag te gaan.

Hoewel het officiële openingsfeest pas op 19 november plaatsvindt, zijn de deuren van Hutspot vanaf gisteren al geopend. Of je nu zin hebt om te shoppen, eten, koffie te drinken of om gezellig te borrelen: Hutspot is er voor iedereen.

Geef een reactie

[instagram-feed]