Muziek,  Kunst

Het kleine wondertje aan ’t Ledig Erf

De vorig jaar afgestudeerde studenten Product Design Emiel, Jannick en Jan Pieter openden vorige maand de deuren van Goede Vrijdag. De drie heren kennen elkaar van de studie en Emiel en Jan Pieter organiseerden al “Ongevraagde Feestjes”, dus de toevoeging van goede vriend Jannick aan het koppel was voor de hand liggend. Na een jaar lang rond te hebben gefietst in Utrecht, op zoek naar een pand met ‘smoel en niet eentje die ‘uitgesaust’ is, kwamen de heren terecht bij het oude brugwachtershuisje op Ledig Erg. De drie heren hebben elke vierkante centimeter zelf opnieuw vormgegeven, wat ervoor zorgt dat iedereen die over de drempel stapt een unieke ervaring zal beleven. Het liefst omschrijven ze hun initiatief dan ook in meer dan drie woorden, maar als het moet zijn die woorden spullen, koffie & poppodium, want dit is wat het is. Al zien ze ‘stoere mannen met tatoeages’ ook wel zitten.

“We vinden het belangrijk dat we zelf al onze aandacht erin steken, dat het niet vanuit iemand anders komt maar vanuit onze eigen ideeën.”

Naast het feit dat het natuurlijk een unieke locatie, uniek pand en uniek concept is, zijn de heren zelf ook uniek (om dat woord nog maar eens te gebruiken, haha). De mannen zijn lief, uiterst vriendelijk en eigenlijk helemaal geen ‘stoere mannen met tatoeages’. Het moment dat je binnenstapt in dit paleisje, lopend over de zelf ontworpen en zelfgemaakte mozaïekvloer, komt de vriendelijke glimlach van één van deze heren je tegemoet. De heren zijn namelijk niet alleen de initiatiefnemers, maar zij zijn zelf ook elke dag achter de zelf ontworpen bar te vinden. Wanneer je bent bijgekomen van alle bijzondere indrukken en je een plekje hebt bemachtigd op een van de verschillende krukken, of op de zelfgemaakte bank kan het avontuur beginnen. Overal waar je kijkt staan bijzondere en fijne spulletjes . Al deze spulletjes samen vormen het interieur en zijn ook nog eens allemaal stuk voor stuk te koop (behalve de bar!). Wekelijks gaan de heren op stap, struinend over rommelmarkten door het hele land om ‘nieuwe’ spulletjes aan te schaffen waarna deze te bewonderen zijn tijdens een goede bak koffie. Dat is waar de mannen van houden: “Goede koffie en fijne spulletjes”.

Goede Vrijdag

Wanneer je de wenteltrap naar beneden neemt zijn de wonderen de wereld nog niet uit. In de kelder van het pand bevindt zich namelijk een poppodium. Met een podium van slechts twee vierkante meter en plaats in het publiek voor 25 man is dit tevens ook het kleinste poppodium van Utrecht. Elke twee weken zal hier een muziekavond plaatsvinden waar één of meerdere artiesten het podium betreden om jou een bijzondere avond te bezorgen. Dit kan natuurlijk ook niet anders; hutje  mutje met een biertje in de hand op tien centimeter afstand van een gave artiest. Wanneer het bier rijkelijk vloeit hoef je trouwens niet bang te zijn om naar de wc te gaan. Waar je je normaal op een witte pot tussen vier kalen muren zit te vervelen, kan je bij Goede Vrijdag het feestje gewoon doorzetten in een heuse disco-wc.

“Een naam bedenken viel ons nogal zwaar. Goede vrijdag naderde en we wilden op deze dag een feestje geven en we zijn overigens ook niet vies van Jezus-beeldjes.”

Wat de UUT-lezers voor Goede Vrijdag kunnen betekenen? “HEEEEEEELLLLL veel koffie drinken en zelf dingen organiseren in Utrecht!! Er is tegenwoordig steeds meer leuks te beleven in Utrecht, maar dat kan natuurlijk altijd meer worden. Ook kunnen wij natuurlijk weer samenwerken met nieuwe initiatieven. “

Upcoming

Elke twee weken is er wat nieuws te beleven in Goede Vrijdag. Te beginnen met Vrijdag 18 juli, dan staat er een muziekavond op de planning. De voordbereidingen zijn in volle gang, dus houd de Facebook pagina van Goede Vrijdag in de gaten, want dit is de plek waar alle evenementen worden aangekondigd. Hier worden trouwens ook vaak kortingsacties gedeeld!

[instagram-feed]