Wijn winkelen

Fonteyn Festival: drie dagen wijn, foodtrucks en muziek!

Binnenkort is het weer zover: de vierde editie van het Fonteyn Festival komt eraan! Vanaf vrijdag 9 tot en met zondag 11 december staat het Janskerkhof weer vol met Utrechtse wijnkoperijen die alles uit de kast trekken om hun assortiment aan topwijnen te presenteren. Natuurlijk serveren mobiele keukens allerlei lekkers van restaurants uit de omgeving en zorgen verscheidene bands en DJs voor optimaal muzikaal genot. En wat het allermooiste is: wij mogen een heel leuk cadeautje weggeven...

December staat voor de deur en dat betekent: cadeautjes! Daarom geven wij een Fonteyn Flight (t.w.v. 27,50) weg. Wat dat precies inhoudt? De Fonteyn Flight is voor twee personen, met keuze uit twee verschillende soorten wijn, twee bijpassende gerechtjes, twee wijnglazen en twee nix18 toegangsbandjes (t.w.v. 10,40 euro). Deze leuke aanbieding is ook te koop bij de kassa. Hoe je kans maakt op deze toffe prijs? Like onze Facebook-pagina (als je dat natuurlijk niet allang gedaan hebt!) en tag je leuke festivalganger in de comments!

Een wijntje voor War Child
Het festival steunt voor derde jaar op rij een Warchild project met de verkoop van toegangsbandjes. Warchild helpt kinderen in conflictgebieden traumatische gebeurtenissen te verwerken en zal een paar oefeningen demonstreren met de aanwezige kinderen tijdens de workshop. Stap het winters paradijs in nadat je een glas huurt, om vervolgens dansend op de lekkere beats van DJ GNOE of op de swingende nummers van Sam Rodrigues langs te gaan bij de allerlekkerste foodtrucks, zoals die van Appeltje Hy’tje met hun ‘geheime ingrediënt’ liefde of wat lekkers van de BBQ van Stan & Co. Een goed doel steunen is nog nooit zo makkelijk geweest! Daarnaast kun je op zondagmiddag met eigen ogen ervaren wat er met dat geld gebeurt tijdens de Warchild Workshop.

Meebouwen met Fonteyn Festival
Onderdeel worden van zo’n toffe en drukke wijnfestival? Dat kan! Fonteyn Festival zoekt vrijwilligers voor drankverkoop en voor achter de kassa. Affiniteit hebben met festivals en dergelijke is een pre, maar geen must. Ben je al enthousiast?! Stuur gezellig een mailtje naar amaya.alvarezhensen@gmail.com.

Blijf up-to-date
Wil je graag up-to-date blijven van de allerleukste en tofste nieuwtjes omtrent het festival? Like het evenement op Facebook en wees ervan verzekerd dat je niets mist! Ook de line-ups voor verscheidene events worden hier bekend gemaakt. Gedurende het festival staat de paparazzi uiteraard klaar voor jullie knappe koppen, die je tevens op deze Facebook-pagina terugvindt!

Wij gaan tijdens deze vierde editie op pad, tastend naar de allermooiste verhalen, de leukste sfeerimpressies en opzoek naar de lekkerste wijntjes en hapjes. Dus, stay tuned! Want: wordt vervolgd…

Het wijnfestival is onderdeel van het Knüss Winterfest! Zie www.knusswinterfest.nl voor meer informatie.

Janskerkhof

  • Schrijver
    Noene Kazarjan

    Als International Communication and Media studente in het gezellige Utrecht verwonder ik me iedere keer opnieuw over de diversiteit die de stad te bieden heeft. Het allerliefst zit ik aan de Oude Gracht met vrienden of achter de laptop te tikken. Met Utrecht als groot canvas zweef ik het aller- allerliefst in de wolken met het idee dat we keuze hebben uit alle kleuren. En daarom pak ik geregeld de pen.

  • Illustrator
    Liza Koster

    Acht jaar geleden ben ik uit Abbekerk (N-H.) gekropen om te studeren in Utrecht en halsoverkop verliefd geworden op deze heerlijke stad. Ik studeer Muziek Management aan de HKU, heb een eigen illustratie-bedrijfje en werk (en vrijwillig) bij verschillende projecten. Ik vind het heerlijk om druk te zijn, zodat ik extra kan genieten wanneer ik écht vrije tijd.

deel je scheel


Eet Feest

Wes op zijn best: gastheerschap in de Watertoren.

Wes Schreutelkamp is Gastheer van WT Urban Café & Kitchen.
Kunst koorts

Gluren bij mijn Utrechtse Buren

Gluren bij de Buren: het vloerkleed als podium, de bank als tribune!
Muziek manie

HET GEZICHT VAN SOENDA

Het gezicht van Soenda 2014.