Muziek

Blue-eyed soul uit de 70’s in een ander (bont)jasje

Via zijn ouders kwam hij in aanraking met 70’s muziek en sindsdien is hij ‘hooked’. Tim is al van jongs af aan bezig met piano spelen en zang. In combinatie met het schrijven van zijn eigen nummers kwam hij al eind, maar het balletje begon pas echt te rollen nadat hij naamgenoot Tim Vermeulen (zoon van bekende singer-songwriter Hans Vermeulen) leerde kennen en met hem begon aan het produceren van zijn eigen nummers.

Dankzij deze kennissenkring kwam hij makkelijker in aanraking met ervaren artiesten die hem hebben geholpen bij het opnemen van diverse platen. Met net genoeg geld om een nummer per maand op te nemen was het album na anderhalf jaar dan eindelijk af en zeker niet zonder resultaat! Het album ‘Never Trust A Man in A Fur Coat’ telt elf nummers waarop je diverse invloeden vanuit de 70’s hoort. Jazz, funk, soul, rock en reggae wisselen elkaar af en zorgen voor de nostalgische sound. Het album klinkt veelbelovend en smaakt naar meer. “Als ik ooit nog eens een gouden plaat of Edison mag winnen is dat natuurlijk fantastisch”, aldus Tim.

Sinds kort heeft Tim ook zijn eigen band en gaan ze optreden in deze nieuwe vorm; “Samen muziek maken geeft toch veel meer sfeer en is gezelliger dan in je eentje. Normaal drink ik altijd een vodka-jus tegen de zenuwen vlak voordat ik moet optreden maar samen kunnen proosten is veel beter!”

Het mooiste nummer dat hij heeft geschreven heet ‘Say goodbye’, en gaat over afscheid nemen van dingen van vroeger, plekken die vervagen. “Onze familieboerderij op Terschelling werd verkocht, waar generaties lang zijn opgegroeid dus afscheid nemen was lastig, dat gevoel komt terug in dit nummer.”

Wat we niet van Tim zouden verwachten? “Ik ben een ster in country linedance en mijn eerste plaat was Dromen zijn bedrog van Marco Borsato”. Even iets heel anders dan de 70’s..!

Dus houd deze verfrissende singer-songwriter in de gaten en waan je in de moderne 70’s! Tim Treffer’s muziek luister je via Spotify: https://open.spotify.com/album/3w3eBVYsx4BA56iOjEvHeo

Als producer van tv-commercials kan ik een hele hoop regelen, plannen en begroten maar weinig creatief schrijven. En wat is er nu leuker dan schrijven over al het moois dat Utrecht ons te bieden heeft? Precies..!

Geef een reactie

[instagram-feed]