Hotspots

Bier, bitterballen en Bach

Luister en proef aan de Bemuurde Weerd
In een prachtig historisch pand aan de Bemuurde Weerd OZ 13 (tegenover Ekko) is sinds 8 januari dit jaar een klassiek café genesteld. Voorzien van een vintage interieur en een prachtige bar (in de vorm van een viool, jawel!) doet Het Muzieklokaal niet onder voor een gemiddelde Berlijnse koffiebar. Maar Het Muzieklokaal is veel meer dan dat. In dit café waar ontbijt, lunch en (stevige) borrelhappen worden geserveerd, luister je enkel en alleen naar klassieke muziek. Het Muzieklokaal brengt een prachtige mix van klassiek en modern, van jong en oud en blaast hiermee klassieke muziek een nieuw leven in.

Klassieke muziek, moeilijk?
Oei, lastig die klassieke muziek zul je denken. Maar niets is minder waar. Het Muzieklokaal is ook – en misschien wel júist – voor klassieke analfabeten, die nog geen viool van een cello kunnen onderscheiden. Middels de PlayingNowProjectie weet je precies welk stuk er wordt afgespeeld en op de MuzieklokaalApp kan je achtergrondinformatie over de componisten vinden. Ook staat er een Sonic-stoel waarin je je klassieke kennis kan bijschaven. Om je serieus te verdiepen in de wereld van klassieke muziek organiseert Het Muzieklokaal ook behapbare lezingen.

Adopteer een toets
Initiatiefnemers Sanne en Talitha hebben Het Muzieklokaal met crowdfunding opgezet. In maar liefst drie maanden tijd en met 127 investeerders was de financiering van dit unieke concept rond. Daarnaast hebben de meiden Stichting Klassiek Programmering Het Muzieklokaal opgericht. Deze stichting financiert door middel van donaties het livemuziekprogramma. Hun grote droom is nu nog om een fantastische vleugel in het café te plaatsen. Om dit te realiseren kan je een toets van de vleugel adopteren. Je mag zelf kiezen welke!

Bekijk de website voor meer informatie en ga langs!

Geef een reactie

[instagram-feed]