Muziek,  Kunst

Bakfest: de ultieme combinatie tussen fietsen én feesten

2012, het eerste jaar van hun studie Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Utrecht waarin Alex, Merel en Kirsten met een groep medestudenten de eerste editie van Bakfest organiseren. Met bakfietsen sjezen ze door de stad en enthousiasmeren ze de omgeving om mee te fietsen en te feesten. Voorzien van een kunst-bakfiets, een muziek-bakfiets, een eet-bakfiets en DJ’s, bandjes en bier vormden ze een feestende menigte. Met stops op de Uithof en Lepelenburg en een dansende afsluiting tijdens de afterparty in Hal 16. En waar bleven alle lege bierblikjes? Netjes in de afval-bakfiets.

Bakfest is een gratis festival, mogelijk gemaakt door sponsors en donaties. Een festival met een laagdrempelig karakter, want het festival komt naar joú toe en je mag te allen tijden aansluiten. “Het is een festival met zijn allen, we willen heel graag een vette dag neerzetten”. zegt Kirsten. “Voor elkaar, met elkaar”. voegt Merel toe.

Nu, als afstudeerproject, organiseren Alex, Merel en Kirsten Bakfest 2015, wat professioneler en minder ‘houtje-touwtje’ dan de eerste editie. De bakfietsen van 2015 zullen bestaan uit een Kunstbakfiets, een Theaterbakfiets, een Expofiets, en een Eetbakfiets.
Graffiti for you zal met een graffiti workshop de Kunstbakfiets vertegenwoordigen, (jonge) kunstenaars mogen exposeren op de Expofiets en ze hopen op verschillende theateracts (van bijvoorbeeld HKU-studenten). Sas & Kat zullen tosti’s verkopen en DJ’s als Mangø en Le Boy X Meppie komen plaatjes draaien. The Ridge Tells waren er in 2012 ook bij en zullen dit jaar opnieuw spelen op Bakfest!

Via voordekunst.nl sparen ze een bedrag om onder andere een Podiumbakfiets te bouwen. In de toekomst zouden ze graag willen dat het festival duurzaam is en volledig draait op groene energie, dat is nu helaas nog niet te realiseren.

Het programma is nog in de maak en zal hopelijk een maand van te voren rond zijn. Alex, Merel en Kirsten zijn vooral benieuwd naar hoe groot en tof het kan worden!

Meedoen?

Ontdek Bakfest op 5 mei op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Maar om ze echt te leren kennen sluit je aan op 6 juni van 12:00 uur tot 00:00 uur. Fiets mee door de straten van Utrecht, ontdek muziek, kunst en theater in verschillende parken en dans mee tijdens de afterparty.

Geef een reactie

[instagram-feed]